Який місяць купувати гранат?
Сезон гранатів у Північній півкулі триває зазвичай з вересня до лютого, у Південній — з березня до травня. Гранат походить з Передньої Азії, і вживається людьми з давніх-давен.
Рекомендують гранатовий сік і при серцево-судинних захворюваннях через високий вміст вітаміну К і магнію. Гранатовий сік містить багато фруктових кислот, які дратують стінки шлунка. Тому вживати його краще у розведеному вигляді.
Шкірка якісного плоду тонка, суха та щільно обтягує зерна. Якщо шкірка виглядає занадто сухою, то великий ризик придбати минулорічні гранати з несмачними зернами без соку. Доторкніться гранат рукою. Якщо шкірка злегка шорстка, то сміливо купуйте.
Його вирощують в Афганістані, країнах Близького Сходу, Ірані, Іспанії, Італії, Греції, на Кавказі (в Азербайджані, Вірменії та Грузії), Португалії, Таджикистані, Узбекистані, Франції, країнах колишньої Югославії. В Росії гранат культивують на Чорноморському узбережжі, у Північній Осетії, південному Дагестані та в Криму.