4sat.com.ua

Корисні поради

Як зрозуміти, що в'ялена риба готова?

Як зрозуміти, що в'ялена риба готова?

Визначити готовність в'яленої риби дуже просто. Для цього потрібно її зігнути. Спружинит і повернеться в початкове положення – можна ласувати. Знавці рекомендують не ласувати відразу ж свіжоприготовленою в'яленою рибою.

Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб. Вихід готової продукції становить 45%.

Залишкова вологість у в'яленої риби – Від 35 до 45%. Час сушіння та в'ялення. Для сушіння риби холодним способом необхідно було 1,5 – 2 місяці, для гарячого висушування – 5-6 годин.

Він повинен бути щодо м'яким, але з твердим, як камінь. І не пересушеним. Однак і надто м'ясо повинно викликати підозри, можливо, рибу не досушили. Промацайте черево, біля свіжої в'яленої риби воно сухе, без вологи та липкості.

admin

Website: