Як замочити горох, щоб швидкий
Горох неодмінно потрібний замочити у холодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння каші. Якщо немає часу довго замочувати горох, можна прискорити процес з допомогою соды.12 лист. 2022 р.
Як замочити горох, щоб він став м'яким?
Через 10-15 хвилин після закипання всипте по ½ чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане м'яким вже за 5–7 хвилин. Але будьте обережні: якщо з содою переборщити, смак страви може зіпсуватися.
Як правильно замочити горох із содою?
Бувають ситуації, коли не було можливості замочити горох заздалегідь, чи просто зробити це забули. В цьому випадку, можна залити продукт водою та додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м'яким набагато швидше. Крім того, після цієї не хитрої маніпуляції, продукт краще засвоїться.