4sat.com.ua

Корисні поради

Як роблять справжній портвейн?

Як роблять справжній портвейн?

У сусло вливають виноградний спирт міцністю 77% (100 л на 450 л сусла), за допомогою якого зупиняють ферментацію та піднімають міцність напою до 18-22%. Неперебродивший цукор залишається в портвейне, Надаючи йому характерну насолоду. Те саме можна сказати і про аромати, що зберігають яскравість і свіжість.

Портвейни відрізняються за своїми характеристиками від інших вин. Всі різновиди портвейнів мають багатий, інтенсивний і дуже стійкий аромат та смак з високим вмістом алкоголю (зазвичай від 19% до 22% об.). Існує величезна різноманітність за кількістю цукру (від 70 до 140 г/л) та кольором.

Шкода портвейну При непомірному та регулярному споживанні викликає звикання, надає отруйну дію на організм. При тривалому вживанні спричиняє цироз печінки, руйнує мозок, вражає нервову систему. При частому вживанні портвейну погіршується загальний стан організму.

Білий портвейн (порт. branco – білий) – Виготовляється виключно з білих сортів винограду і витримується у величезних дубових бочках (чанах) об'ємом 20.000 і більше літрів. Типові білі портвейни — молоді вина з вираженим фруктовим смаком.

admin

Website: