Як правильно виставити ціну на блюдо?
Першу величину потрібно розділити на другу, і суму, що вийшла, помножити на 100 %. У результаті Ви отримаєте ціну на страву. Дані операції можна надати наступною формулою: (Вартість інгредієнтів на блюдо ÷ бажана надбавка у відсотках) ×100 % = ціна блюда.Jul 30, 2018
Традиційний спосіб розрахунку продажних цін При традиційному способі розрахунку продажної ціни страви його вартість визначається шляхом складання калькуляційної картки за формою ВП-1. У ній вказується собівартість інгредієнтів, націнка та продажна ціна однієї порції.
Прийнятною вважається націнка: фуд-маркет – 200-250%, кафе/кав'ярня – 350-400%, ресторан — 300%.
Для розрахунку беремо таку формулу: Прибуток = Виторг – Витрати на персонал – Витрати на оренду – Витрати на продукти – Інші витрати (комуналка, охорона, транспорт та інше). Також необхідно врахувати податки і ті самі інші витрати, які обов'язково з'являться. Визначити їх можна лише у конкретній ситуації.