Як можна вживати ягоди глоду
Плоди глоду застосовуються і в кулінарії. для приготування варення, джему, повидла, киселю, сурогату кави та чаю. Борошно із сушених ягід додають у тісто для отримання хліба із фруктовим присмаком.
Як правильно їсти ягоди глоду?
Ягоди можна вживати у свіжому вигляді, але не більше 100 г на добу. З них можна робити варення, желе, мармелад та пастилу. Корисний також сік із плодів та настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься в крові, а також стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.
Як використовувати свіжий глід?
З ягід глоду готують джеми, компоти, цукерки, пастилу, повидло, пюре, сік, начинки для пирогів, «сире варення» (протерті з цукром ягоди). У народній та офіційній медицині глід застосовується головним чином при лікуванні серцево-судинних захворювань.