Як користуватися листами желатину
Для роботи з листовим желатином, його потрібно попередньо розмочити протягом 5 хвилин у холодній воді, а потім легко віджати. Для того щоб приготувати холодні страви, віджатий желатин слід підігріти до повного розчинення.
Як правильно використовувати желатин у пластинах?
Желатин попередньо потрібно замочити у холодній воді. Причому, чим вона холодніша, тим менша ймовірність, що почнеться руйнація протеїну в желатині, і ви втратите частину його сили. Найбезпечніше використовувати крижану воду або воду з кубиками льоду. Листовий желатин замочується у будь-якій кількості води.
Скільки потрібно листового желатину на 1 літр?
Для желювання 1-го літра рідини необхідно від 8 (м'яка структура гелю) до 10 (міцна структура гелю) листів желатину.