4sat.com.ua

Корисні поради

Як їсти камбалу?

Як їсти камбалу?

М'ясо камбали можна варити, готувати на пару, запікати на деку, в духовці або горщиках, фарширувати, гасити, робити з філе рулети і смажити (у винному соусі, в клярі або паніровці, з овочами, креветками тощо). Її м'ясо нерідко є основним інгредієнтом різноманітних салатів.

М'ясо світле, із значною місткістю протеїну, що відмінно підходить для тих, хто дотримується дієти та розраховує свій добовий калораж. Адже страва з камбали насичує, при цьому не впливає на збільшення у вазі. Найбільше цінуються тушки середнього розміру вагою від 300 до 500 грамів.

Чи є у камбали луска Смак та загальні принципи приготування різних видів камбал однакові. Якщо ви купили сорт риби з лускою, її слід очистити, тримаючи ножа під кутом 45 градусів. Занадто ретельно видаляти луску не варто, практично всі рецепти мають на увазі зняття з риби шкірки.

Хімічний склад та калорійність Також воно містить вітаміни (А, D, Е, групи В), поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, амінокислоти, антиоксиданти, всі основні макро- та мікроелементи. Камбала є рекордсменом за вмістом йоду, селену, фосфору та кобальту.

admin

Website: