4sat.com.ua

Корисні поради

Як довго варити яловичу печінку для паштету?

Як довго варити яловичу печінку для паштету?

Печінка відварити в підсоленій окропі. Варимо 2-5 хвилин після закипання. Не варто перетравлювати печінка, від цього вона стане жорсткою та гумовою. Готовність печінки можна перевірити розрізавши найбільший шматочок печінки та перевірити її готовність.

Смажити печінка з одного боку приблизно 1 хвилину, після чого перевернути на інший бік і ще трохи обсмажити. Готовність печінки визначається так: при проколюванні шматка з нього повинен виділятися прозорий сік. Якщо ж виділяється кров, значить, печінка ще просмажилася недостатньо.

Обсмажити печінка на сильному вогні 7-10 хв. Якщо сковорода невелика, краще обсмажувати печінка порціями. 9Коли печінка обсмажена, вогонь зменшити, додати|добавляти| сіль|соль|, перець, лавровий лист, перемішати і гасити під кришкою до м'якості 15-20 хвилин|мінути|.

admin

Website: