У якому фрукті найбільше клітковини?
Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.
Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.
Зміст клітковини в одному середньому банані становить 2,6 г, в одному середньому яблуку – 4,4 г, у 1,5 склянках брокколі – 7,7 г, у чашці полуниці – 3,3 г, у 13 г мигдалю – 1,7 г.
Необроблене зерно зберігає зовнішню оболонку, ендосперм та зародок. У такому зерні міститься максимум нутрієнтів та клітковини, тому при хронічному запорі Необхідно включати до раціону цільнозернові продукти і висівки (відокремлену оболонку зерен).