4sat.com.ua

Корисні поради

У чому різниця між холодним та гарячим копченням?

У чому різниця між холодним та гарячим копченням?

Температура в камері холодного копчення не перевищує 25 градусів, а гаряче копчення проводиться за температури 60-120 градусів. У другому випадку здійснюється додаткова термічна обробка продукту, завдяки чому час копчення суттєво скорочується, він займає від 20 хвилин до 3 годин.30 Jul 2019

Все залежить від стану вашого організму: якщо він сприймає «сирий» білок, який не згортається під час обробки, тоді ви оціните продукти холодного копчення. Якщо – ні, тоді краще обрати рибу, м'ясо, ковбаси гарячого копчення. Дегустуйте продукти, які пройшли обидва види обробки.

Холодне копчення відрізняється від гарячого тим, що продукти не запікаються, а сушаться. За рахунок тліючої тирси генерується дим, який наповнює їх приємним ароматом, надає оригінального смаку і пікантності. Таким методом готують жирну рибу, м'ясо та ковбасу.

Температура – при холодному копченні, температура, як правило, не досягає більше 25 градусів, при гарячому вона може бути 120°С. Різниця між ними може змінюватись і до 90 градусів. Термін зберігання – за рахунок того, що при гарячому копченні використовуються високі температури, м'ясо не просто коптиться, а й запікається.

admin

Website: