4sat.com.ua

Корисні поради

У чому різниця мацоні та йогуртом?

У чому різниця мацоні та йогуртом?

Мацоні густий і кислуватий, а звичайний йогурт солодкуватий та тягучий. Як показує практика, щоб варіювати між цими двома смаками при виготовленні в домашніх умовах, можна використовувати одну закваску і трохи різну технологію приготування.Aug 29, 2022

На Кавказі всі знають, що таке мацоні – це оригінальний кисломолочний продукт, що нагадує одночасно кефір, кисле молоко і рідкий йогурт.

Мацоні використовують у багатьох стравах кавказької кухні. Він хороший для приготування супів, є обов'язковим компонентом тесту для хачапурі. Їм заливають гарячі м'ясні, курячі та овочеві страви. Змішавши холодну джерельну воду та холодний мацони, отримують напій тан, який добре вгамовує спрагу.

մածուն) – кисломолочний напій вірменського походження з ферментованого молока, традиційний елемент вірменської та грузинської національних кухонь. Широко поширений на Кавказі та Малій Азії. Виготовляється з кип'яченого молока корів, овець, кіз, буйволів або їх суміші.

admin

Website: