Навіщо змащують пиріжки яйцем?
Яйце використовується, щоб досягти бажаної рум'яності та блискучої поверхні. Якщо промазати нижній шар пиріжків, то це затримає начинку всередині і не дасть розмокнути і розвалиться тісту.
Яйце змащують для рум'яності та блиску. Промазування нижнього шару пирога не дасть просочитися рідини від начинки та тісто не розмокне. Яєчне мастило допомагає скріпити краї випічки з листкового тіста.
Чим змастити випічку перед духовкою яйцем, трохи збитим виделкою. Або тільки білком/жовтком: при змащуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум'янішим і надає блиску. Рослинним або вершковим маслом.
Чим змастити пиріжки та булочки
- Яйце. Для надання блиску поверхні пиріжків та булочок – використовують яйце. …
- Жовток. Більш насиченого та рум'яного кольору додасть скоринці жовток, змішаний із молоком або вершками. …
- Білок. Просто збовтайте вилкою білок і обмажте пиріжки перед випіканням. …
- Солодка вода. …
- Масло. …
- Міцний чай.