4sat.com.ua

Корисні поради

Навіщо змащують пиріжки яйцем?

Навіщо змащують пиріжки яйцем?

Яйце використовується, щоб досягти бажаної рум'яності та блискучої поверхні. Якщо промазати нижній шар пиріжків, то це затримає начинку всередині і не дасть розмокнути і розвалиться тісту.

Яйце змащують для рум'яності та блиску. Промазування нижнього шару пирога не дасть просочитися рідини від начинки та тісто не розмокне. Яєчне мастило допомагає скріпити краї випічки з листкового тіста.

Чим змастити випічку перед духовкою яйцем, трохи збитим виделкою. Або тільки білком/жовтком: при змащуванні білком скоринка набуває додаткового хрускоту, а жовток робить її рум'янішим і надає блиску. Рослинним або вершковим маслом.

Чим змастити пиріжки та булочки

  • Яйце. Для надання блиску поверхні пиріжків та булочок – використовують яйце. …
  • Жовток. Більш насиченого та рум'яного кольору додасть скоринці жовток, змішаний із молоком або вершками. …
  • Білок. Просто збовтайте вилкою білок і обмажте пиріжки перед випіканням. …
  • Солодка вода. …
  • Масло. …
  • Міцний чай.

admin

Website: