4sat.com.ua

Корисні поради

Навіщо потрібна декантація?

Навіщо потрібна декантація?

Декантація або декантування вина – це процес переливання напою з рідної пляшки у спеціальний графин (декантер). Тим самим вино насичують киснем (відбувається аерація) і відокремлюють його від осаду, що дозволяє краще розкрити смакові та ароматичні якості.1 Jul 2020

Навіщо декантувати вино У декантації, крім того, що це заворожуюче дійство, є і безперечна користь – очищення алкоголю від осаду, що утворюється при тривалому зберіганні. Через абсолютно безпечні для здоров'я таніни вино стає каламутним і різким на смак, а піщинки явно відчуваються в роті.

Таніни надають терпкості та в'язкості напою, іноді зайву. Щоб пом'якшити смак та прибрати надмірні в'яжучі властивості, розкривши при цьому аромат напою, використовують декантер.

Існують різні думки щодо цього, але сучасні сомельє на своїх дегустаціях все частіше почали декантувати ігристі вина. У таких випадках і потрібний декантер. Він аерує та пом'якшує вино, що дозволяє розрізнити у смаку навіть найтонші ноти. Проте вся краса шампанського у його чарівних бульбашках!

admin

Website: