Навіщо до карамелю додавати глюкозу?
Сироп глюкози запобігає утворенню великих кристалів льоду, забезпечує більшу стабільність – страва тане повільніше навіть при температурі вище 0. – Карамелі. Готовий продукт виходить гнучким, з насиченим смаком.
Сироп глюкози – це солодка основа для випікання та кондитерських виробів. Сироп глюкози затримує рекристалізацію цукру та забезпечує м'якість, свіжість та кращу консервацію продуктам, запобігаючи їх від висихання.
Сироп глюкози додається в тісто в пропорції 2-4% до борошна для запобігання черствіння, і в кількості до 8% кондитерське тісто для зменшення кристалізації цукрів. Також глюкозу (Синонім – декстроза) називають виноградний цукор та цукор крові. Глюкоза завжди міститься у крові.
Чим замінити глюкозний сироп? Відповідь проста: приготуйте інвертний сироп. До речі, інвертний сироп стане в нагоді не тільки для десертів із дзеркальною глазур'ю.